Gezondheidsstudio inmiddels begrip in regio: nieuwe fase vanaf 2018

De Gezondheidsstudio is begin 2015 gelanceerd vanuit de strategie van Tergooi om mensen in de regio niet alleen beter te maken maar ook langer gezond te houden. Nu drie jaar later is de Gezondheidsstudio een begrip in de regio en is het tijd voor een nieuwe fase. Het huidige Gezondheidsstudio-team neemt afscheid en draagt daarom het stokje over.  Annemieke van Heiningen zet de komende tijd als Manager Marketing, Verkoop & Communicatie in Tergooi de invulling van de Gezondheidsstudio vanaf 2018 in gang. Dat doet zij samen met haar Marketing Verkoop & Communicatie-team in een vruchtbare situatie.

Samen werken aan gezondheid
Tergooi heeft als medeondertekenaar van het convenant ‘Gezonde, vitale regio’ de intentie om gezondheid te blijven bevorderen in de regio Gooi en Vechtstreek. Verschillende organisaties zoals de Regio G&V, GGD G&V, MBO College, huisartsenorganisatie GHO-GO en de verschillende gemeenten trekken bovendien erg graag samen op met de Gezondheidsstudio.

Tergooi zorgt vooruit
Via de Gezondheidsstudio had Tergooi meer aandacht voor wat er zich buiten het ziekenhuis en buiten de gebaande (zorg)paden afspeelde. De Gezondheidsstudio is vanaf nul opgezet. Het invullen van de belofte ‘Tergooi zorgt vooruit’ is zo serieus aangepakt. Tergooi was al goed in zorg bij ziekte maar is nu dankzij de Gezondheidsstudio ook steeds beter in het ondersteunen van gezond gedrag. De behoefte hieraan onder Nederlanders groeit de komende jaren, is de verwachting. Tergooi speelde in 2015 als eerste ziekenhuis in op deze trend en is daarmee een voorloper.

Middenin de samenleving
De Gezondheidsstudio komt overal voor gesprek en actie maar werkt bij het bevorderen van gezondheid in principe pop-up. Ontmoetingen vinden plaats middenin de Gooi en Vechtstreek, letterlijk en figuurlijk ergens op een punt in het midden tussen de spreekkamer in het ziekenhuis en de woonkamer thuis. Meestal is de groene Gezondheidsstudio-camper een belangrijke eyecatcher. Wie ‘m ergens zag staan afgelopen jaren wist het: vraag naar gezondheid (inwoners) ontmoet hier aanbod van gezondheid (Tergooi). Verschillende innovatieve, interactieve vormen van gezondheidsbevordering passeerden de revue. U kent bijvoorbeeld vast het interviewgesprek in Podium De Vorstin en de hartrisicocheck. Dat zijn mooie voorbeelden van hoe Tergooi via de Gezondheidsstudio werkte aan gezondheidsbevordering in de regio.
 
Herkenbare thema’s
Gezondheid houdt veel mensen bezig. Vaak raken de onderwerpen uit het dagelijks leven bovendien de medische praktijk. Rondom herkenbare thema’s Gezond eten & drinken, Ontspanning, Gezonde jeugd, Gezond gehoor, Gezond hart, Gezond ouder worden, Sport en beweging, Kanker voorkomen & herkennen en Technologie & gezondheid vonden dan ook bijzondere ontmoetingen plaats met inwoners en professionals uit de regio. Ook het populaire concept ‘Positieve Gezondheid’ vond onderdak bij de Gezondheidsstudio. Daarnaast is de Gezondheidsstudio online actief om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met ‘de gezonde kant van Tergooi’.

Verder volgen
De Gezondheidsstudio van Tergooi blijft vanaf 2018 en verder te volgen via www.gezondheidsstudio.com, www.facebook.com/gezondheidsstudio en www.twitter.com/bevordertgezond. Ook gezondheidsstudio@tergooi.nl en 088 753 21 03 kunt u blijven gebruiken voor contact met de Gezondheidsstudio.

Dank
Wij danken u graag voor uw interesse de afgelopen jaren en hopen natuurlijk dat u vanaf 2018 bij de Gezondheidsstudio van Tergooi betrokken blijft.

Met gezonde groet,

Jacqueline Ligtvoet - Sebastiaan de Kroon - Robin de Ruiter 

 

Delen: