Heel Hilversum stopt met roken op 18 december

Op 18 december wordt in Gooiland de stoppen-met-rokencursus van Ik Stop Ermee georganiseerd. De Hilversumse huisarts Alian Bouma van gezondheidscentrum Casa Cura is een groot voorstander van deze cursus die haar vader en haar broer van het roken afhielp.

Hoe werkt roken nou echt? De Ik Stop Ermee cursus duurt vier en een half uur en legt uit wat er in je lichaam gebeurt als je rookt. Er wordt niet gesproken over de redenen waarom u zou moeten stoppen met roken. Die kent u al. Deze cursus gebruikt de kennis van de tabaksindustrie. Met deze kennis is het makkelijker om te stoppen met roken. De kosten van de cursus bedragen 50 euro (niet gestopt, geld terug) en de verzekeraar vergoedt.

Huisarts Alian Bouma

De Hilversumse huisarts Alian Bouma van Gezondheidscentrum Casa Cura is een voorstander van deze cursus. Haar vader en broer deden twee jaar geleden mee aan de cursus en stopten allebei met roken. Zij zegt: "Ik zie in mijn praktijk en eigen omgeving verbluffende resultaten. Inmiddels is de ik-stop-ermee avond in Hilversum al acht keer georganiseerd. Het begon in een klein zaaltje en is uitgegroeid tot recent een optreden voor 600 rokers in de grote zaal van Theater Gooiland.  Na een avond flink doorpaffen drukte menigeen overtuigd de laatste sigaret uit."

In Gooiland op 18 december

Gezondheidscentrum Casa Cura organiseert regelmatig met Ik Stop Ermee cursussen om te stoppen met roken. Op dinsdag 18 december is het zover. Dan is er in Theater Gooiland opnieuw  een avond. Alian Bouma: "Het kost je één avond, vijftig euro en het levert op zijn minst een bijzondere ervaring op. Niets te verliezen want niet gestopt is geld terug. Gewoon doen! De succespercentages schommelen tussen 50 en 80%. Iedereen is welkom, wel vooraf even aanmelden."

  • Op dinsdag 18 december staat er weer een nieuwe cursus gepland
  • Locatie: Theater Gooiland, Emmastraat 1 in Hilversum
  • Tijd: 18:00 - 22:30 uur
  • Aanmelden: mail je naam en e-mailadres naar: info@ikstopermee.nl

Bent u van plan om naar de cursus te gaan? We horen graag hoe u de avond heeft beleefd. Laat het ons weten via gezondheidsstudio@tergooi.nl

Delen: