Gezondheidsstudio

geïntegreerd in Tergooi MC

De activiteiten van de Gezondheidsstudio per 2020 geïntegreerd in Tergooi MC

De Gezondheidsstudio houdt per 2020 op te bestaan. De gezondheidsbevorderende activiteiten zullen voortaan worden uitgevoerd onder de vlag van Tergooi MC. Zo wordt de boodschap dat Tergooi MC naast de behandeling van ziekten ook werkt aan preventie extra duidelijk. De website van de Gezondheidsstudio wordt opgeheven en het verkeer zal worden doorgestuurd naar de website van Tergooi MC. Ook zal een deel van de content verhuizen naar de website van Tergooi MC.

 

De plek bij uitstek om patiënten te informeren over gezondheidspreventie is het platform van Tergooi MC. Gebleken is dat informatie en activiteiten rondom de Gezondheidsstudio met name mensen aansprak die al ‘gezondheidsbewust’ zijn. Door voortaan de informatie en activiteiten over gezondheidspreventie te verweven ‘in Tergooi MC’ zal de groep van minder gezond levende patiënten en inwoners beter worden bereikt. De gezondheidspreventie informatie en activiteiten zullen een mix gaan vormen met de bestaande informatiestroom in Tergooi MC. Hierdoor zullen patiënten in Tergooi MC vaker in contact komen met gezondheidspreventieve informatie.

Gezondheidsevenementen als hartrisicochecks (Dress Red Day) en de huidchecks (dermatologie) kunnen rechtstreeks worden gekoppeld aan afdelingen. Hierdoor kunnen afdelingen hun preventieve inspanningen duidelijker en logischer onderstrepen. Zo wordt de boodschap dat er in Tergooi MC naast de behandeling van ziekten ook wordt gewerkt aan preventie extra duidelijk.