Prachtige Dress Red Day in Tergooi

Afgelopen vrijdag 28 september werd in Tergooi aandacht gevraagd voor Dress Red Day. Want ook vrouwen kunnen hart- en vaatziekten krijgen. Wist u dat cardiovasculaire aandoeningen de belangrijkste doodsoorzaak onder vrouwen zijn? Sinds 1984 overlijden er meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Signalen die kunnen duiden op een hartaandoening zijn bij vrouwen soms minder duidelijk dan bij mannen. Vrouwen gaan met hun klachten ook minder snel naar de huisarts.

In de gehoorzaal van Tergooi in Blaricum gaf interventiecardioloog Karin Arkenbout een lezing over hartziekten bij vrouwen. Daarin stond zij stil bij de verschillen waarop hartziekten bij zich bij mannen en vrouwen manifesteren.

Groene Kas wordt Rode Kas
De middag stond in het teken van Hartrisicochecks. Mensen die zich hiervoor hadden ingeschreven werden onderzocht door het team van Cardiologie van Tergooi. De checks vonden plaats in de Groene Kas die voor de gelegenheid was omgetovert tot de 'Rode Kas'.

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws en de activiteiten van de Gezondheidsstudio? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief en ons op Facebook en Instagram!

 

 

Delen: