Slow Sports op de Bussumse hei met leefstijlcoach Marjolein

Slow Sports is een ideale manier van bewegen voor mensen die drempels ervaren om te gaan sporten. Het idee erachter: op een laagdrempelige manier krijg je buiten in de natuur plezier in bewegen en tegelijk verbetert je conditie.

Fysiotherapeut (bij bbb Health in Laren) Marjolein van Driel rondde anderhalf jaar geleden de opleiding tot leefstijlcoach af. Daarnaast is ze Slow Sports-trainer. “Als leefstijlcoach leer ik mensen in kleine stappen nieuwe gewoonten aan die bij ze passen en waar zij zich goed bij voelen. Om zo voorgoed een nieuwe leefstijl aan te nemen. Beweging is natuurlijk ook onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarom ben ik ook Slow Sports-trainer geworden.”
 
Plezier staat voorop
“Slow sports is ooit opgezet door Désirée Smits. Haar idee was om mensen die een hoge drempel ervaren om te gaan sporten tóch aan het bewegen te krijgen. Want dat is wat Slow Sports is: de drempels weghalen en ontspannen sporten in de natuur, zonder dat daar een doel of prestatie aan is gekoppeld. Plezier in het bewegen staat voorop, en tegelijkertijd werk je aan het verbeteren van je conditie en gezondheid.”

Inhoud training
Slow Sports biedt een combinatie van diverse beweegvormen. Er wordt gewandeld (deelnemers die dat willen kunnen ook stukjes hardlopen) en onderweg zijn er oefeningen voor kracht, balans, conditie en lenigheid.

Voordeel van Slow Sports is dat alle oefeningen op je eigen niveau en tempo worden uitgevoerd. Om individuele aandacht te kunnen geven, zijn de groepen daarom klein. Zo kunnen niet alleen beginnende sporters goed worden begeleid, maar ook mensen die bijvoorbeeld een blessure hebben (gehad). Na afloop van de training is er thee voor de liefhebbers. Buiten in de natuur. Een ander kenmerk van Slow Sports is dat het buiten in de natuur wordt gegeven. “Ik geef mijn trainingen op de Bussumse hei. Het is belangrijk dat je de uitdaging opzoekt die past binnen je eigen grenzen. Zo zorg je ervoor dat sporten ontspannen wordt en leuk blijft.” Slow Sports staat voor: genietend en ontspannen bewegen!
 
Meer weten? Kijk op www.lifelein.nl en volg een gratis proefles.

 

Delen: