Doe de hartrisicocheck tijdens de open dag van Tergooi op 17 maart 2018

zaterdag 17-3-2018
Locatie: 
Polikliniek Cardiologie van Tergooi Blaricum

Het hart is de motor van ons lichaam. Het pompt bloed rond en voorziet spieren en organen van zuurstof en voedingsstoffen. Daarom is het van groot belang dat een hart optimaal functioneert. Tijdens de open dag van Tergooi kunt u een hartrisicocheck laten doen. Deze hartrisicocheck wordt u aangeboden door de Gezondheidsstudio.

De hartrisicocheck vindt plaats op de Polikliniek Cardiologie van Tergooi Blaricum tijdens de open dag op 17 maart a.s. Tijdens de hartrisicocheck wordt uw bloedruk gemeten. Ook worden uw cholesterolwaarden bepaald door middel van een vingerprik. Daarnaast wordt ook uw BMI-waarde berekend. Na afloop van de check bespreekt cardioloog Karin Arkenbout met u de resultaten.

 

Hartrisicocheck volgeboekt (update 15 maart)

Een hartrisicocheck duurt ongeveer een kwartier en vindt plaats tussen 11:00 en 13:00 uur op de Polikliniek Cardiologie in Blaricum. Het aantal plekken voor een check is beperkt. Daarom werken wij met een voorinschrijving. Inmiddels zijn alle plaatsen in de hartrisicocheck volgeboekt. Ben u door omstandigheden niet in staat om naar uw afspraak op de hartrisicocheck te komen? Meld u dan af zodat iemand anders in uw plaats kan gaan. Bel op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur met de Polikliniek Cardiologie op telefoonnummer 088 753 11 00 (kies in het menu voor keuze ‘2 Blaricum’). 

Op de Polikliniek Cardiologie in Blaricum is naast de hartrisicocheck nog meer te beleven. Zo kunt u in de wachtkamer uw bloeddruk laten meten. Ook kunt u oefenen in reanimeren. Voor kinderen tot 8 jaar is er een puzzel in de vorm van een hart. Voor oudere kinderen is er een hele leuke quiz met vragen over het hart! Verder zijn er informatiestands van de Hartstichting en de STIN, de vereniging van ICD-dragers (een ICD is een apparaatje dat ingrijpt bij gevaarlijke hartritmestoornissen).

 

Meer informatie over de open dag in Tergooi

Bent u benieuwd hoe het ziekenhuis er achter de schermen uitziet? Kom dan op 17 maart van 10:00 tot 15:00 uur naar de open dag van Tergooi. Op de locaties in Blaricum (Rijksstraatweg 1) en Hilversum (Van Riebeeckweg 212) kunt u diverse afdelingen bekijken. Via een scherm is het zelfs mogelijk om met een knieprothese-operatie live te bekijken! Redenen genoeg om naar de open dag van Tergooi te komen. Meer weten? Kijk dan op de informatiepagina op de website van Tergooi.

 

Delen: