Gesprek uit de interviewreeks - Gezonde nachtrust - slaap lekker?

woensdag 21-2-2018

Helaas is de hoofdspreker van de avond ‘Gezonde nachtrust, slaap lekker?’, die op 21 februari zou plaatsvinden in de Vorstin in Hilversum, verhinderd. Wij zijn daardoor genoodzaakt om de avond te verplaatsen naar een nog te bepalen moment later dit jaar. Om u toch enigszins te helpen met een goede nachtrust, geven we u hier alvast 9 tips om goed te kunnen slapen:   

 

Negen slaaptips!

 

1. Regelmaat is belangrijk. Ga rond dezelfde tijd naar bed en sta elke dag rond dezelfde tijd op.

2. Probeer geen siësta te houden overdag, zodat u de hele nacht kunt doorslapen.

3. Blijft u rustig in bed liggen, wanneer u na 30 minuten de slaap nog niet kunt vatten. Ga er niet uit om activiteiten te doen waarvan u verwacht dat u moe wordt. 

4. Sport voldoende overdag, maar niet in de uren vlak voor het slapengaan.

5. Zorg voor een rustige en koele slaapkamer en gebruik het bed alleen om in te slapen en te vrijen

6. Vermijd de uren voor het slapen gaan sigaretten/nicotine, uitgebreide maaltijden, alcohol, energiedrankjes en cafeïne houdende dranken zoals koffie, thee en cola.

7. Zorg een half uur voor u naar bed gaat voor ontspanning. Dus geen spannende film of opwindend praatprogramma, maar lees een boekje, luister wat rustige muziek of neem een warm bad.

8. Beperk licht, geluid en te hoge of te lage temperaturen in de slaapkamer, zorg voor goede ventilatie.

9. Vermijd slaapmiddelen. Gebruik ze zeker niet meer als 2 keer per week en niet langer als 3 weken. Drink geen alcohol in combinatie met slaapmiddelen.

  

Binnenkort is er dus meer bekend over deze avond en wie de sprekers zijn. Aanmelden is wel al mogelijk. Wanneer u zich hieronder inschrijft voor het event, brengen wij u op de hoogte van de nieuwe datum: 

 https://www.gezondheidsstudio.com/node/900402/register 

 

Delen: